LPG-CNG Söküm Projesi

LPG montajı yapılmış araçlardan LPG sisteminin araçtan sökülmesi durumunda, araç ruhsatında yakıt sistemi benzin-LPG ibaresinin kaldırılması için LPG söküm tadilat projesi hazırlanması gerekmektedir.

 

Araçtan LPG sökümü eski yakıt sisteminden hiçbir parça kalmayacak şekilde ve yapıldıktan sonra. Söküm işlemi sonrasında TSE tarafından yetkilendirilmiş bir makine mühendisi, LPG söküm projesi hazırlar. Yapılan işlemler CNG sökümü projesinde de aynıdır. Müşteri, yetkili mühendislik tarafından verilen araç proje dosya numarası ile birlikte araçla birlikte TSE araç kontrol merkezine başvuruda bulunur.

TSE yetkili mühendisleri, aracı inceler ve aparatların usulüne uygun olarak sökülüp sökülmediğine bakar. Herhangi bir olumsuzluğa rastlanmazsa, dosya TSE incelemeye gönderilir. TSE dosya incelendikten sonra onaya gönderilir. Onaydan sonra başvuru yapılan yetkili mühendise müracaat ederek araç projesi alınır.

Proje alındıktan sonra, araca TÜVTÜRK muayene istasyonundan araç tadilat muayenesi randevusu alınarak araç tadilat muayenesi yapılır. Sonrasında, söküm projesi ve araç muayene evrakları ile birlikte araç ruhsat sahibi notere başvuru yapılır. Böylelikle yakıt sistemi tadilatı projelendirilerek ruhsat yeniden çıkarılmış olur.

Türkiye’de kayıt altına alınacak araçların tadilatları, AİTM yönetmeliği kapsamındaki ilgili maddelere uygun olarak gerçekleştirilmelidir. Projenin onayından sonra, yetkili kurumlarda mevzuata uygun şekilde tescil işlemleri yapılmalıdır. Bu adımların takip edilmesi, araçların kullanımının güvenliğini sağlamak ve yasal zorunlulukları karşılamak açısından önemlidir. 

Tadilat işlemleri yürüten firma ve yetkili teknik mühendis, aracın ölçüleri, ağırlığı ve gerekli olan diğer ekipmanları ve yapılan tadilatlar hakkında görüşmelidir. Yönetmeliklere uygun olmayan bir tadilatla karşılaşmamanız için, bu aşamayı kesinlikle atlamamalısınız. Yönetmeliğe uygun olarak yapılan tadilatlar yetkili teknik mühendisi tarafından kontrol edilmeli ve projelendirilmelidir.

Aracın tadilatı tamamlandıktan sonra, herhangi bir TSE Araç Kontrol Merkezi (AKM) tarafından incelenir ve yetkili makine mühendisi tarafından hazırlanan proje TSE Araç Proje Müdürlüğü tarafından onaylanır. TÜV-TÜRK istasyonlarında yapılan muayeneden sonra, aracın tescil işlemleri yetkili tescil kuruluşu (Noter) tarafından gerçekleştirilir. Tüm bu işlemler, aracın yeniden trafiğe çıkabilmesi için zorunludur ve uygun şekilde yerine getirilmelidir.

Hızlı iletişim
  • 0542 620 0530
  • 0542 620 0530
  • info@tarsusprojeofisi.com
Bizimle İletişime Geçebilirsiniz.
Hızlı iletişim

WhatsApp
Hemen Ara